LONDEN - Voor André Agassi is het befaamde tennistoernooi om de Daviscup verleden tijd. De 31-jarige Amerikaan voelt zich te oud voor het landentoernooi bij de mannen. Hij kwam in april vorig jaar voor de laatste keer voor het Amerikaanse team uit.

"Ik wil zo lang mogelijk tennis op niveau blijven spelen", legde Agassi uit. "De Daviscup heeft me veel gegeven, maar heeft ook veel van mij geëist. Ik kan niet meer zoveel geven als de nieuwe generatie. Daarom kan ik beter mijn plaats in het team beschikbaar stellen."

Agassi, die onlangs trouwde met oud-kampioene Steffi Graf en tevens vader werd, won met de Amerikaanse ploeg twee keer de Daviscup. Met 30 overwinningen in 35 partijen in het enkelspel is hij na John McEnroe en de overleden Arthur Ashe de succesvolste speler van het team USA. Agassi debuteerde in 1988 in het toernooi. Hij kwam nooit in het dubbelspel uit.

Generatiegenoot Pete Sampras is in 2002 na een pauzejaar juist weer beschikbaar voor het Amerikaanse tennisteam. Coach Patrick McEnroe kan daarnaast een beroep doen op nieuwkomers als Andy Roddick, James Blake, Taylor Dent en Mardy Fish.