AMSTERDAM - Ronald Koeman ergert zich aan de regels van de KNVB. Hij noemde de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijffschaal vrijdag een veredelde oefenpot.

De Nederlandse voetbalbond heeft bepaald dat PSV zaterdag een uitwedstrijd speelt. Normaal speelt de landskampioen officieel thuis in het traditionele duel tegen de bekerwinnaar, waardoor hij bijvoorbeeld in het thuisshirt mag aantreden.

Ook snapt Koeman niet waarom de gele kaarten die PSV'ers deze wedstrijd oplopen meetellen voor de competitie, terwijl die van Ajacieden alleen gelden in de nationale bekerstrijd.

Prestige

"Door al die rare regels nemen we de wedstrijd minder serieus", zei de hoofdcoach op een persconferentie. "Natuurlijk is het een duel met prestige, maar we willen niet ten koste van alles winnen. De spelers zullen niet tot het randje gaan, zoals in elk oefenduel."

Eerder vandaag verliet Gomes geblesseerd de training. De kwetsuur van de Braziliaanse doelman lijkt mee te vallen. "Ik verwacht gewoon dat hij kan spelen tegen Ajax", zei Koeman. "Anders speelt reservekeeper Bas Roorda."

Aanval

PSV heeft toch al te maken met vele blessures. De ploeg moet in de wedstrijd van zaterdag in de Amsterdam Arena de hele aanval missen. "Ik verwacht dat Kenneth Perez en Arouna Koné volgende week weer fit zijn, zodat ze mee kunnen doen in de openingswedstrijd van de competitie tegen Heracles. Jefferson Farfán sluit de week erna aan bij de selectie."

Als vervanger speelt zaterdag de jonge Braziliaan Jonathan Reis. "Ik ben onder de indruk van hem", zei Koeman. "Hij maakt momenteel grote stappen vooruit en ik hoop dat hij het Jaap Stam heel moeilijk kan maken."