WOKING - De storm binnen het McLaren-team is weer even gaan liggen. Dat meldt WK-leider Lewis Hamilton. Teamgenoot Fernando Alonso negeert hem niet langer.

"Het is niet mijn gewoonte om via persberichten te communiceren, maar ik wil even een aantal zaken rechtzetten. Het is waar dat we elkaar negeerden na afloop van de race in Hongarije, maar sindsdien hebben we al opnieuw met elkaar gepraat. Het is zelfs zo dat Fernando en ik elkaar gaan onmoeten tijdens de vakantieperiode", maakte Hamilton duidelijk.

Strijdbijl

Mercedes-Baas Norbert Haug gaf eerder al aan dat er een ontmoeting tussen het duo zat aan te komen. De Duitser wil op dat moment graag de strijdbijl begraven. Volgens Hamilton hoeft het team echter niet bang te zijn dat de situatie helemaal uit de hand zal lopen.

"Fernando en ik zijn beiden heel competitief ingesteld. We willen beiden heel graag winnen, maar hebben wel respect voor elkaar. We zijn dus geen rijders in oorlog zoals de voorbije dagen werd gezegd. Ik vind het overigens heel jammer dat er zoveel leugens worden verteld die onze reputatie schaden."

Spijt

Alonso hinderde zijn jonge teamgenoot in Hongarije, maar de Brit ging ook zelf niet helemaal vrijuit. De WK-leider negeerde herhaaldelijk de teamorders en haalde zich zo even de wraak van McLaren en Alonso op de hals.

"Dit is mijn eerste seizoen in de Formule 1 en ik probeer me zo professioneel mogelijk te gedragen. In Hongarije maakte ik echter een fout. Ik ben me daar van bewust, heb er spijt van en zal de gevolgen van die actie dragen."

F*

De plooien met teambaas Ron Dennis zijn alvast weer helemaal glad gestreken. De Brit kreeg in Hongarije enkele keren het F* woord naar zijn hoofd geslingerd door Hamilton, maar dat kan (of wil) Dennis zich intussen al niet meer herinneren.