LOS ANGELES - Michäella Krajicek heeft het Maria Sjarapova behoorlijk lastig gemaakt in de derde ronde van het toernooi in Los Angeles. De tennisster uit Almere moest pas na een partij van bijna drie uur met 6-7 7-6 4-6 buigen voor de als eerste geplaatste Russin.

"Ik denk dat ik in de partij wel wat kansen heb laten liggen'', concludeerde Krajicek. "Maar tegen een speelster als Maria is het lastig, want ze geeft je er maar een paar.''

Krajicek bracht zichzelf in de derde set in een prima positie door bij een stand van 3-3 de opslag van Sjarapova te breken. Ze kon haar voorsprong echter niet lang vasthouden, want ze moest direct daarna ook haar eigen opslag inleveren. In de daaropvolgende game kreeg Krajicek opnieuw twee breakpunten, maar benutte deze niet. Sjarapova besliste de partij daarna met 6-4.

Breakfestijn

Het kostte beide speelsters mede door de wind en de zon veel moeite hun eigen servicegame te behouden. Krajicek brak Sjarapova negen keer. De Nederlandse, die in haar opslag een belangrijk wapen heeft, moest zelf tien keer haar servicepunt inleveren.

"Het leek wel een break-festijn. Het ging heen en weer. Ik had het gevoel dat ik naar de Death Eaters ging en dat ze me zouden opeten'', verwees Sjarapova naar een groep heksen en tovenaars uit de boeken van Harry Potter. "Maar het was een goede ervaring om me uit deze situatie te kunnen vechten.''

Derde keer

Krajicek en Sjarapova stonden voor de derde keer tegenover elkaar. De Russin versloeg haar Nederlandse opponente eerder dit jaar in Indian Wells, maar had toen maar twee sets nodig. Vorig jaar bij de US Open zegevierde Sjarapova met 6-3 6-0.