ZEIST - De arbitragecommissie van de KNVB heeft bepaald dat FC Groningen-aanvaller Luis Suarez niet naar Ajax mag overstappen. Dat heeft de voetbalbond donderdag bekendgemaakt.

Nadat beide voetbalclubs niet tot overeenstemming waren gekomen spande de Uruguyaanse spits een arbitragezaak aan om alsnog een transfer te bewerkstelligen.

Suarez (20) heeft nog een contract tot de zomer van 2011 bij de Groningse eredivisionist. De speler voerde positieverbetering, zowel sportief als financieel, aan als belangrijkste argument om zijn overgang af te dwingen.

Resultaten

De beroepscommissie oordeelde dat Ajax en FC Groningen in dezelfde (beker)competitie spelen en beide in Europees verband uitkomen maar dat de resultaten van Ajax uit het verleden beter zijn dan die van Groningen en de toekomstige ambitie in Amsterdam hoger ligt.

"De verschillen tussen de recente prestaties van beide clubs zijn echter niet zodanig dat sprake is van een onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering", aldus de commissie in een toelichting.

Arbitragezaak Suarez