PRAAG - Ajax speelt in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Slavia Praag. De Tsjechische club won woensdagavond het returnduel in de tweede voorronde op strafschoppen (4-3) van MSK Zilina uit Slowakije. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand in Praag 0-0. De eerste wedstrijd eindigde ook in 0-0.

Ajax speelt de eerste wedstrijd, thuis in Amsterdam, op 15 augustus. De return is op 28 of 29 augustus in Praag. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Trainer Henk ten Cate en assistent Alfons Groenendijk bekeken de wedstrijd vanaf de tribune in Praag. Zij hadden van tevoren geen voorkeur. "Het zijn vergelijkbare ploegen met een zelfde speelstijl, met veel fysieke kracht'', zei Groenendijk woensdag tijdens de verlenging in het radioprogramma Langs de Lijn.

Hij wist toen nog niet dat Slavia Praag uiteindelijk zou winnen. "Ze missen allebei creativiteit, moeten het hebben van keihard werken en ze hebben fanatiek publiek. We moeten waarschijnlijk een muur kapot spelen'', analyseerde de assistent-trainer.