ASTANA - Andrej Kasjetsjkin is positief getest op het gebruik van bloeddope. Dat heeft zijn team - Astana - woensdag bekendgemaakt.

NUVIDEO##NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4074 De renner is na Aleksandr Vinokoerov de tweede renner uit Kazachstan die met bloeddoping in verband wordt gebracht. Vinokoerov testte tijdens de Ronde van Frankrijk positief, waarna Astana de Tour verliet. Kasjetsjkin stond op dat moment achtste in het algemeen klassement.

Kasjetsjkin is volgens zijn ploeg op 1 augustus bij een out-of-competitioncontrole in het Turkse Belek positief bevonden. Astana heeft hem inmiddels in afwachting van de contra-expertise geschorst. Als hij ook bij die tweede test positief wordt bevonden, wacht hem een schorsing van twee jaar. Bovendien moet hij dan een jaarsalaris inleveren.

Vinokoerov

Astana ontsloeg eerder deze maand Vinokoerov al, nadat ook onderzoek naar zijn b-staal bloeddoping aantoonde. Astana besloot daarop in augustus niet in het peloton te verschijnen.

"De positieve test van Kasjetsjkin is opnieuw een tegenslag voor de geloofwaardigheid van ons team'', deelde Astana woensdag in een persverklaring mee. Eerder dit jaar ontbond de op een Zwitserse licentie rijdende wielerploeg ook al de contracten van de Duitser Matthias Kessler (testosteron) en de Italiaan Eddy Mazzoleni, die in verband werd gebracht met een verdachte arts.