STUTGART - Mercedes-baas Norbert Haug ontkent dat Fernando Alonso het McLaren-team verlaat. De Spanjaard wil net heel graag zijn contract tot eind 2009 respecteren en neemt dan ook deel aan een ultieme verzoeningspoging voor de GP van Turkije.

"Fernando heeft ons heel uitdrukkelijk gezegd dat hij bij het team wil blijven. Alle geruchten rond zijn vertrek zijn niet minder dan verzinsels van journalisten die hun krant willen volschrijven tijdens de vakantieperiode van de Formule 1", haalt Haug de berichten van de Britse en Spaanse pers onderuit in Bild.

De woorden van de Duitser worden bevestigd door de manager van Alonso. Die verklaarde in de Spaanse pers dat Alonso geen toestemming heeft gekregen om McLaren-Mercedes te verlaten.

Ontmijnen

Toch is Haug niet blind voor de spanningen binnen het team die al deze wilde verhalen veroorzaken. De Duitser wil dan ook zo snel mogelijk met alle betrokken partijen samenzitten om de situatie te ontmijnen.

"We hebben in Boedapest nog een goed gesprek gehad met onze twee rijders, maar moeten voor de volgende race in Turkije eens allemaal samen rond de tafel gaan zitten. Het is belangrijk dat we deze hele zaak kunnen uitpraten en oplossen."

Dat wordt alvast geen makkelijke klus. Lewis Hamilton zegt namelijk dat zijn Spaanse teamgenoot hem sinds de kwalificatie in Hongarije compleet negeert.

"We vragen niet dat ze de beste vrienden worden, maar ze moeten elkaar aanvaarden en daar zullen we ook voor zorgen", dreigt Haug nog.