WOKING - Na enkele dagen twijfelen gaat McLaren toch in beroep tegen de straf die het kreeg tijdens de GP van Hongarije. Het team kon toen geen punten scoren voor het constructeurskampioenschap omdat Fernando Alonso zijn ploeggenoot Lewis Hamilton ophield tijdens de kwalificaties. Intussen werd ook bekend dat op 13 september definitief een vonnis wordt geveld over de rol van het team in de spionagezaak bij Ferrari.

Alonso zou zondag in Boedapest eigenlijk vanaf poleposition starten maar werd door de FIA vijf plaatsen teruggezet. Hamilton won uiteindelijk de race, Alonso eindigde als vierde.

De renstal kondigde zaterdag meteen aan in beroep te gaan, leek zich daarna even te bedenken, maar besloot woensdag dan toch de straf aan te vechten. Het team wil de 15 gescoorde WK-punten behouden.

Spionagezaak

McLaren kreeg woensdag verder te horen dat het door de FIA aangetekende hoger beroep in de vermeende spionagezaak op 13 september dient. De Britse renstal wordt ervan verdacht documenten te bezitten waarin allerlei technische gegevens van de nieuwe Ferrari staan.

McLaren-Mercedes werd eind juli vrijgesproken tijdens een zitting van de mondiale motorsportraad in Parijs. De FIA besloot toch hoger beroep aan te tekenen om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Ferrari had namelijk geklaagd over het feit dat de renstal niet zijn kant van het verhaal mocht doen.