AMSTERDAM - QuickStep is niet van plan Oscar Pereiro als nieuwe ronderenner binnen te halen. De Spaanse sportkrant AS meldde dinsdag dat de Spanjaard een 'aantrekkelijk aanbod' van de Belgische wielerploeg op zak heeft. "Maar daar is helemaal niets van waar", reageert QuickStep-manager Patrick Lefevere woensdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Lefevere zegt niet op zoek te zijn naar een dure renner die een rol van betekenis kan spelen in de Ronde van Frankrijk. "Wij hebben geen budget voor een potentiële Tourwinnaar. Bovendien zijn we helemaal niet geïnteresseerd in Pereiro."

QuickStep won de afgelopen Tour de France vier etappes en veroverde met Tom Boonen de groene trui van het sprintersklassement. In het algemeen klassement speelde de ploeg echter geen rol van betekenis. Pereiro eindigde in 2006 als tweede in de Tour, maar kan nog altijd eerste worden.

Als de aanvankelijke Tourwinnaar Floyd Landis definitief schuldig wordt bevonden aan het gebruik van doping, wordt de Spanjaard uitgeroepen tot nieuwe winnaar. De rechtszaken hierover lopen nog. Pereiro eindigde dit jaar als tiende in de Tour.