SAN FRANCISCO - Barry Bonds heeft dinsdag het recordaantal homeruns in de Major League verbeterd. De Amerikaanse honkballer sloeg dinsdag in de wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de Washington Nationals zijn 756e homerun.

Hij verbeterde hiermee het record dat hij sinds zondag samen met Hank Aaron in handen had. Aaron had de afgelopen 33 jaar met 755 de meeste homeruns op zijn naam.

Bonds is ondanks zijn prestaties niet bij alle honkbalfans geliefd omdat hij diverse keren in verband is gebracht met het gebruik van verboden middelen. De 43-jarige Bonds is sinds 2003 verdachte in een dopingschandaal. Hij zou, in een tijd dat dopingtesten nog niet verplicht waren in de Major League, prestatiebevorderende steroïden gebruikt hebben.

Eer

Aaron sprak dinsdag echter zijn bewondering uit voor de niet onomstreden Bonds. "Het is een eer voor mij geweest om het record zo lang op mijn naam te hebben. Ik ga nu door en feliciteer Barry en zijn familie met deze historische prestatie", aldus Aaron.

Bonds bleef na zijn 756e homerun volhouden nooit dope te hebben gebruikt. "Er zit geen luchtje aan dit record, absoluut niet. Dat weet ik zeker, maar jullie kunnen zeggen wat jullie willen", sprak Bonds tot verslaggevers.