LONDEN - Arsenal en Chelsea moeten op herhaling om te beslissen wie naar de halve finale van het Engelse bekertoernooi mag. De Londense ploegen hielden elkaar in een spectaculair gevecht in evenwicht (2-2). Lampard behoedde Chelsea met een late treffer voor de uitschakeling.

Southampton is als enige club uit de Premier League zeker van een ticket voor de halve finale van het in Engeland prestigieuze bekertoernooi. De nummer tien uit de hoogste klasse liet zich niet verrassen door het bezoekend Wolverhampton dat een niveau lager acteert. Leeds United verzuimde wel het verloren seizoen te redden. Sheffield United, ook al uitkomend in de eerste divisie, was met -0 te sterk. Ook Watford mag na de zege op Burnley blijven dromen over een stunt.

Terry

Chelsea, met Melchiot en Hasselbaink in de basis en Zenden in de tweede helft als invaller, begonnen nog sterk aan de wedstrijd. Verdediger Terry bracht Chelsea al na drie minuten op voorsprong. Keeper Cudicini vergrootte het zelfvertrouwen door een strafschop van Henry te stoppen.

Henry

Toch kreeg Arsenal het duel na een half uur in handen. Jeffers maakte in de 35e minuut gelijk en de Fransman Henry maakte zijn misser vlak voor rust goed met een briljante goal. Arsenal, waar Van Bronckhorst de gehele wedstrijd speelde, leek zeker van de halve finale.

Blunder

Verdediger Campbell verpestte echter vlak voor tijd het feestje voor zijn ploeggenoten. Hij wilde in het strafschopgebied uitverdedigen, maar raakte het been van Chelsea-speler Lampard. De bal belandde achter de verraste doelman Seaman.

Beide partijen spelen 25 maart een 'replay' op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. Eerder kan niet, omdat Arsenal in de Champions League uitkomt. Vorig jaar kwamen de ploegen tegen elkaar uit in de finale van de FA Cup. Arsenal won toen met 2-0.