ROME - Juventus heeft met een benauwde zege op Udinese de koppositie in de Italiaanse serie A behouden. Trezeguet maakte zes minuten voor tijd de bevrijdende treffer voor de ploeg uit Turijn.

Omdat Internazionale met 2-1 won van Bologna bleef het verschil tussen de twee titelkandidaten drie punten. AC Milan verloor terrein door de 0-0 tegen Chievo en staat nu op zes punten van Juventus.

Trainer Marcelo Lippi hield Trezeguet aanvankelijk op de bank met het oog op de Champions League-ontmoeting met het Spaanse Deportivo. Maar omdat het spitsenkoppel Di Vaio en Zalayeta na de rode kaart van Pinzi van Udinese niet wist te profiteren van het numerieke overwicht, stuurde Lippi de Franse aanvaller toch het veld in. In de 84e minuut maakte hij zijn reputatie waar.

Bij Internazionale kwam topschutter Vieri in verband met de Europese verplichtingen niet in actie. Er stonden desondanks grote namen in de voorhoede van Inter: de Uruguyaan Recoba en de Argentijn Batistuta. De keuze van Cuper betaalde zich al vroeg uit: na negen minuten werd 'Batigol' op de rand van het zestienmetergebied onderuit gehaald, Recoba benutte de toegekende vrije trap. De thuisploeg kreeg het nog benauwder toen tien minuten later verdediger Nervo na een overtreding op Belozoglu met rood naar de kant mocht. Toch slaagde oud-Feyenoorder Cruz er niet veel later in gelijk te maken. Kort voor tijd besliste Recoba het duel met zijn tweede doelpunt.

AC Milan opnieuw gelijk

AC Milan speelde voor eigen publiek voor de derde keer op rij gelijk. Cievo stond voortdurend onder druk, maar Sjevtsjenko, Pirlo en Bierhoff wisten de kansen niet te benutten. Oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson kwam er nog in als vervanger van Sjevtsjenko, maar ook hij slaagde er niet in de doelman van Cievo te passeren.

Clarence Seedorf was in de slotfase nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet belandde op de lat. Rui Costa schoot de rebound in de handen van de keeper.

Romeinse derby

De Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio eindigde onbeslist: -1. Met Jaap Stam in de basis kwam Lazio al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Stankovic. Vlak voor tijd redde Cassano een punt voor AS Roma, dat poulegenoot is van Ajax in de Champions League.