AMSTERDAM - Oscar Pereiro heeft een aanbieding op zak om volgend seizoen de gelederen van QuickStep te versterken. De 29-jarige Spanjaard heeft nog een contract voor een jaar bij zijn huidige werkgever Caisse d'Epargne.

Hij is erg gecharmeerd van het 'aantrekkelijke aanbod' van de Belgische wielerploeg. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS dinsdag.

QuickStep is op zoek naar een versterking die een rol kan spelen in het algemeen klassement van de Tour de France. De ploeg veroverde in de afgelopen Ronde van Frankrijk door toedoen van Tom Boonen, Gert Steegmans en Cédric Vasseur vier dagzeges.

Daarnaast veroverde Boonen de groene trui van het sprintersklassement. Juan Manuel Garate was met de 21e plaats de beste QuickStep-renner in de eindstand.

Landis

Pereiro eindigde vorig jaar als tweede in de Tour de France. Als de aanvankelijke Tourwinnaar Floyd Landis definitief schuldig wordt bevonden aan het gebruik van doping, wordt de Spanjaard uitgeroepen tot nieuwe winnaar. Dit jaar fietste Pereiro naar de tiende plaats in het algemeen klassement van de Tour.