AMSTERDAM - Olaf Lindenbergh hoeft niet meer te verschijnen op de training van Ajax. De 33-jarige middenvelder kreeg maandag van trainer Henk ten Cate en technisch directeur Martin van Geel te horen dat hij zijn resterende dagen bij de Amsterdamse club in het tweede elftal moet slijten.

"Ik was niet welkom, daar kwam het op neer. Een uitleg heb ik niet gekregen", zegt Lindenbergh dinsdag in het AD. Lindenbergh mag vertrekken bij Ajax omdat hij in de ogen van Ten Cate niet het juiste niveau voor zijn ploeg heeft, verklaart Van Geel in de krant.

"Daarom moet hij zich vanaf dinsdag bij het tweede elftal melden. Olaf heeft me gezegd dat hij dat ook zal doen. Als een speler in de ogen van een coach niet voldoet, dan mag hij hem de toegang tot de training ontzeggen." Lindenbergh kondigt aan uit te zoeken of dit daadwerkelijk zo is.

AZ

Twee jaar geleden keerde de in de jeugd van Ajax opgeleide Lindenbergh van AZ terug naar Amsterdam. De Noord-Hollander was bij Ajax nooit verder gekomen dan het tweede elftal voor hij in 1994 naar De Graafschap verhuisde. In 2000 plukte AZ hem weg uit Doetinchem.

Bij Ajax kwam Lindenbergh onder trainer Danny Blind tot achttien competitiewedstrijden. Vorig seizoen had Ten Cate hem in de Eredivisie slechts twaalf wedstrijden nodig. Lindenbergh heeft nog een contract voor één seizoen bij Ajax.

Blessure

Lindenbergh heeft zich dinsdag door een enkelblessure niet gemeld bij de training van Jong Ajax. "Door een blessure heeft hij dat niet gedaan", zegt zijn advocaat. "Maar er is geen sprake van kwade wil."

Lindenbergh staat in de belangstelling van zowel NAC Breda als NEC, clubs waarmee hij al gesprekken heeft gevoerd. De middenvelder heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

Salaris

"Olaf weet dat hij salaris moet inleveren als hij naar een andere Nederlandse vereniging gaat. Een buitenlandse club voor hem vinden is een moeilijk verhaal, omdat hij het laatste seizoen weinig heeft gespeeld", aldus Lindenberghs raadsman.