AMSTERDAM - Lasse Nilsson speelt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid bij Betis Sevilla. De Spaanse club heeft met sc Heerenveen afgesproken 3,1 miljoen euro te betalen om het nog twee jaar lopende contract van de Zweedse aanvaller af te kopen.

Dat meldt de Telegraaf dinsdag. Pas als de Spanjaarden een bankgarantie hebben overlegd zouden de Friezen het nieuws officieel naar buiten willen brengen.

De 25-jarige Nilsson zou Heerenveen na drie jaar willen verlaten omdat hij toe is 'aan een nieuwe stap in zijn carrière'. Enkele clubs uit Frankrijk zouden zich deze zomer voor de spits hebben gemeld bij Heerenveen. Deze gesprekken liepen echter op niets uit.

Alves

Met het vertrek van Nilsson lijkt de voorhoede van de ploeg van trainer Gertjan Verbeek in korte tijd behoorlijk te verzwakken. Doordat Afonso Alves zich nog steeds niet heeft gemeld voor zijn eerste training van het seizoen, wakkeren de transfergeruchten rond de Braziliaanse topschutter steeds verder aan.

Ook zijn zaakwaarnemer Paulo Almeida zegt geen idee te hebben waar Alves momenteel uithangt. "Ik heb hem aan de lijn gehad maar hij wilde niet zeggen waar hij was. Ik heb hem voorgehouden dat hij Heerenveen door de voordeur moet verlaten en niet, zoals nu, geforceerd via de achterdeur", verklaart hij in het ochtenblad.