WOKING - De samenwerking tussen Fernando Alonso en McLaren-Mercedes dreigt voortijdig op de klippen te lopen. Het Britse team hoopt dat de Spaanse wereldkampioen zijn contract tot eind 2009 zal respecteren, maar de geruchten over een breuk worden steeds sterker.

"Het staat vast dat Alonso volgend jaar niet langer voor McLaren rijdt", noteerden enkele Britse journalisten na afloop van de GP van Hongarije. De woorden waren afkomstig van een (anonieme) topfiguur uit een concurrend team.

Hoewel anonieme bronnen niet steeds de waarheid vertellen, lijkt er deze keer toch een kern van waarheid in te schuilen. Wereldkampioen Fernando Alonso hulde zich namelijk in stilzwijgen toen hij naar zijn toekomst bij McLaren werd gevraagd.

Respect

Zelfs McLaren-teambaas Ron Dennis lijkt te twijfelen aan de slaagkansen van zijn samenwerking met de Spanjaard.

Het is onvermijdelijk dat er geruchten over de toekomst opduiken. We hebben met beide rijders contracten voor meerdere jaren lopen en wij zijn alvast van plan om die na te leven. We kunnen alleen maar hopen dat onze rijders ook hun verbintennis willen respecteren."

Het team hoopt dat Alonso en Hamilton inzien dat ze beiden eenzelfde behandeling krijgen en er dus geen reden is om op te stappen. Alonso gaf echter al eerder aan zich benadeeld te voelen binnen het team.

Renault

Het ontbreekt Alonso alvast niet aan alternatieven wanneer hij besluit om McLaren te verlaten. Vele teams willen graag een tweevoudige wereldkampioen, maar een terugkeer naar Renault lijkt de meeste voor de hand liggende optie.

De Franse renstal is immers het enige topteam dat zijn rijders voor 2008 nog moet bevestigen. Bovendien hoopt Renault-baas Faure al langer op een terugkeer van de Spanjaard. Voorlopig houdt teambaas Flavio Briatore echter de boot af.

"Ik heb geen haast om mijn rijders voor volgend jaar vast te leggen.We hebben er ook nog nooit over gepraat. Momenteel is het vooral een probleem voor McLaren, niet voor mij."

Piquet

Voorlopig dus geen Alonso bij ING-Renault in 2008, maar Nelson Piquet Junior is intussen wel al zeker van een zitje. Dat beweren enkele Braziliaanse kranten tenminste. Volgens hen promoveert de zoon van ex-wereldkampioen Piquet volgend jaar naar het hoogste niveau. Dit seizoen is de jonge Braziliaan nog de testrijder van het Franse team.