AMSTERDAM - Royston Drenthe spant een arbitragezaak aan tegen Feyenoord om een overgang naar Real Madrid af te dwingen. Dat heeft de club uit Rotterdam maandag bevestigd.

De 20-jarige middenvelder staat sinds het EK onder 21 in juni in de belangstelling van De Koninklijke. Drenthe verlengde zijn contract in april nog en heeft een doorlopend contract tot en met medio 2011 bij de volksclub.

Intentie

Feyenoord zegt het te betreuren dat Drenthe deze stap onderneemt. "Wij vinden het jammer dat het hierop uitdraait", zegt interim-directeur Peter Vogelzang.

"We hebben ons standpunt al meerdere keren kenbaar gemaakt en daar is niets aan veranderd: Feyenoord wil hem niet kwijt. Onze intentie is om hem nog minimaal een jaar voor de club te behouden en liefst langer."

De Boer

Real Madrid zou rond de 12,5 miljoen euro hebben geboden voor Drenthe, maar Feyenoord legde dit bod naast zich neer. De voetballer en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens worden bijgestaan door advocaat Harro Knijff. Eerder stond Knijff de broertjes De Boer bij in de arbitragezaak tegen Ajax, toen zij de overstap wilden maken naar FC Barcelona.

"De zaak moet aanhangig worden gemaakt bij de arbitragecommissie van de KNVB. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk morgen gebeuren", zegt Knijff in een reactie. "De behandeling van de zaak vindt dan meestal na een week, hooguit twee weken plaats."

Voorbereiding

Vogelzang zegt in een verklaring op de clubwebsite dat Royston sportief gezien in deze fase van de competitievoorbereiding voor Feyenoord veel betekent. "We willen Drenthe alleen verkopen indien er een aanbod gedaan wordt dat overeenkomt met dat wat Drenthe ons waard is."