AMSTERDAM - Regerend wereldkampioen Fernando Alonso negeert zijn ploeggenoot Lewis Hamilton sinds het kwalificatie-incident op de Hungaroring afgelopen zaterdag. Dat verklaarde de jonge Brit na de hoofdrace op zondag.

Beide McLaren-coureurs raakten wederom in de clinch nadat Alonso de leider in het algemeen klassement opzettelijk vertraagde, waardoor Hamilton geen snelle kwalificatieronde kon rijden.

Alonso wist door zijn actie beslag te leggen op de poleposition, maar werd door de wedstrijdleiding vijf plaatsen teruggezet.

Probleeem

"Ik heb hem niet meer gesproken sinds zaterdag", verklaarde Hamilton. "Ik weet dus niet of hij een probleem met mij heeft."

De jonge Brit ging zelf overigens ook niet vrijuit. Tijdens de kwalificatiesessie kreeg hij een teamorder om Alonso te laten passeren. Hamilton besloot de order echter te negeren.

Excuses

"Ik heb de situatie aan iedereen uitgelegd en mijn excuses aangeboden aan iedereen die zich door mijn actie benadeeld voelde

Na afloop van de race in Hongarije verklaarde teambaas Ron Dennis dat er sprake is van spanning en wantrouwen binnen het team van McLaren.

Voortrekkerij

Tijdens de wedstrijden in Noord-Amerika kwam het ook al tot een botsing tussen de beide coureurs van de Britse renstal. Alonso verklaarde destijds dat Hamilton werd voorgetrokken door het team. Ron Dennis heeft die beschuldiging altijd van de hand gewezen.