AMSTERDAM - David Coulthard heeft de eerste Grand Prix van dit seizoen winnend afgesloten. De Schot was in zijn McLaren/Mercedes Formule 1 bolide op Albert Park in het Australische Melbourne de snelste over 58 ronden. Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen legden beslag op de tweede en derde plaats en flankeerden de winnaar op het podium.

Verstappen moest starten in de reserve-auto in de pitsstraat.De Limburger reed in de Minardi tijdens de race korte tijd op de achtste plaats maar kon die positie niet vasthouden. Tijdens de pitsstop sloeg de auto af, waardoor hij kostbare tijd verloor en zijn achtste plaats aan zijn neus voorbij zag gaan. Jos reed wel de wedstrijd uit en passeerde als elfde en laatste de finish.

De wedstrijd bleef tot op het eind spannend. De verschillen aan de streep tussen de plaatsen twee, drie en vier waren minimaal. De Colombiaan Montoya bleef in zijn Williams/BMW Coulthards Finse teamgenoot Raikkonen net voor.

Wereldkampioen Michael Schumacher miste in zijn Ferrari op een haar een podiumplaats. Het was de eerste keer sinds de Grote Prijs van Italië in 2001 dat de Duitser niet bij de eerste drie eindigde.

Met de dertiende overwinning in zijn carrière sprokkelde Coulthard tien punten bijeen voor het algemeen klassement voor het seizoen 2003. Montoya kreeg er acht en Raikkonen zes, een meer dan Michael Schumacher. In het constructeursklassement staat McLaren op kop met zestien punten gevolgd door Williams/BMW met negen en Renault met zes.

De uitslag:

1 Coulthard, McLaren
Montoya, Williams
Raikkonen, McLaren
M. Schumacher, Ferrari
Trulli, Renault,
Frentzen, Sauber
Alonso, Renault
R. Schumacher, Williams
Villeneuve, BAR
Button, BAR
11 Verstappen, Minardi

Niet gefinisht:

Fisichella, Jordan
Pizzonia, Jaguar
Panis, Toyota
Heidfeld, Sauber
Wilson, Minardi
Webber, Jaguar
da Matta, Toyota
Firman, Jordan
Barrichello, Ferrari