AMSTERDAM - Michael Ballack ontkent maandag dat hij met Real Madrid heeft gesproken over een overgang. De 30-jarige Duitse middenvelder van Chelsea stelt in een verklaring op de clubwebsite dat hij zich helemaal richt op zijn huidige werkgever en dat hij successen wil behalen in het Engelse voetbal.

"Ik ben gelukkig in Londen en het nieuws dat ik Chelsea ga verlaten is niet juist. Ik ben niet uit op een vertrek en ik heb geen contact gehad met Real Madrid." Ballack, op dit moment geblesseerd, kwam vorig seizoen over van Bayern München en kwam in zijn eerste seizoen tot 45 wedstrijden voor Chelsea.

Michael Ballack werd afgelopen week door diverse Spaanse media genoemd in een deal samen met Arjen Robben. De Koninklijke zou veertig miljoen euro willen betalen om beide spelers van Chelsea over te nemen.

Drenthe

Maandag sprak Real-voorzitter Ramón Calderón wederom over de komst van de spelers. In de sportkrant AS stelde hij dat Ballack en Robben binnen 48 uur een contract tekenen bij de club uit Madrid. Daarnaast zou Feyenoorder Royston Drenthe in de komende twee dagen zijn handtekening zetten onder een overeenkomst.