BREDA/TILBURG - Willem II moet de hoop op het behalen van een plaats in het UEFA-bekertoernooi even op sterk water zetten. De ploeg leed zaterdagavond de derde opeenvolgende nederlaag, FC Twente was in Tilburg met 2-1 te sterk. In Breda verloor De Graafschap opnieuw.

De Graafschap is ook na 22 speeldagen hekkensluiter in de eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor van NAC met 1-0. De enige treffer werd voor rust gemaakt door Kevin Bobson.

Europees voetbal ver weg voor Willem II

Willem II keldert op de ranglijst. De vierde plaats, die vorige maand na de thuiszege op Roda JC (5-0) met veel enthousiasme werd begroet, is nu ver weg, de Brabanders staan negende. "Onze doelstelling is en blijft het behalen van Europees voetbal", zei trainer Mark Wotte na afloop. "Maar we moeten nu eerst maar eens zien weer te winnen."

Een beoordelingsfout van doelman De Vlieger bracht FC Twente al na acht minuten in een riante uitgangspositie. Polak pleegt zijn vrije trappen met veel gevoel te nemen, De Vlieger liet de hoek volledig vrij. Zoals de Belgische international na ruim een half uur ook niet vrijuit ging bij de 2-0 van Cairo, die scoorde uit een rebound. "Twee weggevertjes", mopperde Wotte.

Pas in blessuretijd kon clubtopscorer Sjoekov de eer redden. Bij de (weinige) kansen toonden Ceesay en Quinn zich te gehaast in de afwerking.