MOSKOU - PSV lijkt klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. De landskampioen beëindigde de voorbereidingsperiode zondag verrassend met winst van de Russian Railways Cup. Het elftal van trainer Ronald Koeman versloeg zondag in de finale de Spaanse titelverdediger Real Madrid met 2-1.

Bij rust leidden de Eindhovenaren al met 2-0 door doelpunten van Ismaïl Aissati en Mike Zonneveld. Na de pauze scoorde Javier Saviola tegen. Verder kwam Real, zonder de bijna fitte Ruud van Nistelrooij, niet.

PSV had vrijdag ook al AC Milan na strafschoppen verslagen met 4-3. In de reguliere speeltijd scoorden beide ploegen niet. AC Milan eindigde zondag als derde. De winnaar van de Champions League speelde in de 'troostfinale' met 3-3 gelijk tegen Lokomotiv Moskou. Clarence Seedorf maakte één doelpunt. AC Milan nam de aansluitende strafschoppen beter dan de Russische ploeg.

Problemen

PSV-coach Koeman kende in Moskou de nodige aanvallende problemen. Jefferson Farfan, Kenneth Perez (beiden geblesseerd) en Arouna Koné (ziek) bleven in Eindhoven achter. Tegen Real liet Koeman bewust ook Danko Lazovic op de bank. De Serviër mist de competitiestart wegens een schorsing. Otman Bakkal en Jonathan Reis vormden tegen 'De Koninklijke' de voorhoede.

PSV traint maandagochtend nog een keer in Rusland. Daarna vliegt de selectie terug naar Eindhoven. Zaterdag wacht vervolgens de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff-schaal. Acht dagen later is Heracles Almelo de eerste tegenstander in de competitie.