ROTTERDAM - Het Nederlandse mannenvolleybalteam heeft zondag in Rotterdam ook de tweede oefenwedstrijd van België gewonnen.

Het team van bondscoach Peter Blangé zegevierde wederom met 3-0 (25-21 25-22 25-21). Een dag eerder waren de setstanden 25-21 25-17 en 25-23. Beide landen bereiden zich voor op het Europees kampioenschap begin september in Rusland.

Blangé wijzigde zijn team op een paar plaatsen ten opzichte van zaterdag. Nico Freriks speelde het grootste deel van het duel als spelverdeler in plaats van Dirk-Jan van Gendt en Richard Rademaker verving Marko Klok op de liberopositie. Jairo Hooi kreeg een basisplek als middenaanvaller. In de derde set kregen bijna alle reserves nog wat speeltijd.

Training

De duels waren eigenlijk een soort veredelde training. Publiek was niet uitgenodigd en Oranje plakte er op beide dagen na de 3-0-overwinning nog twee sets aan vast om extra te oefenen.

Jeroen Rauwerdink zat op de tribune. Hij heeft last van een geïrriteerde kniepees. Routinier Guido Görtzen is nog niet fit genoeg om te spelen na een enkeloperatie in april.