AMSTERDAM - Arsenal heeft zaterdag het Amsterdam Tournament gewonnen. Op de tweede wedstrijddag won de ploeg uit Londen met 1-0 van gastclub Ajax. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Robin van Persie. In de 87e minuut passeerde hij Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

In de goed gevulde Amsterdam ArenA kregen beide teams maar een handvol kansen. Rommedahl was in de eerste helft namens Ajax het dichtst bij een openingsdoelpunt. Hij kwam vanaf links goed naar binnen maar schoot net over.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor Arsenal. Vlak voor zijn winnende treffer had Robin van Persie al een grote kans gemist. Een vlammend schot eindigde op de vuisten van Stekelenburg.

"Tegen Arsenal komen we nog een maatje te kort", zei Henk ten Cate na afloop. "Huntelaar werd te moeilijk gevonden waardoor we voorin nauwelijks gevaarlijk werden. Gelukkig keepte Maarten Stekelenburg een heel goede wedstrijd."

Atletico

Atletico Madrid heeft zaterdagavond het laatste optreden op het Amsterdam Tournament winnend afgesloten. De Spaanse club, die eerder van Ajax verloor (0-2), versloeg Lazio Roma met 3-1.

Atletico dankte de zege aan doelpunten van Braulio Rodrigues, Louis Garcia en Jose Antonio Reyes. Voor Lazio Roma, dat eerder van Arsenal verloor (1-2), was Stefano Mauri succesvol.