MIDDLESBROUGH - AZ wacht nog steeds op de eerste oefenzege tegen een aansprekende club. De Alkmaarders verloren zaterdag met 2-0 van Middlesbrough.

Beide doelpunten vielen in de beginfase van de wedstrijd. Stewart Downing scoorde al na twee minuten. Aiyegbeni Yakubu maakte in de zestiende minuut het tweede doelpunt.

Eerder was Bayer Leverkusen met 4-0 te sterk voor AZ. Het elftal van trainer Louis van Gaal speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Hartlepool, dat uitkomt in de Engelse tweede divisie.

AZ wist de duels tegen de amateurs van Strijen, LSVV en Nunspeet wel allemaal overtuigend te winnen.

Pellè

Graziano Pellè maakte zaterdag zijn debuut voor AZ. De Italiaanse spits verving een kwartier voor tijd de Braziliaan Ari. Pellè scoorde in blessuretijd, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

Romero

De Argentijnse doelman Sergio Romero startte voor het eerst sinds zijn komst naar Alkmaar in de basisformatie. Gretar Steinsson, Kew Jaliens, Ryan Donk en Barry Opdam vormden de defensie.

Op het middenvelder startte Van Gaal met Demy de Zeeuw, Kemy Agustien, Rogier Molhoek en Maarten Martens. Moussa Dembélé en Ari kregen de voorkeur in de voorhoede. Bij Middlesbrough deed de Nederlander George Boateng vanaf het begin mee.

AZ sluit de voorbereidingsperiode volgende week zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen de Italiaanse kampioen Internazionale. Een week later is VVV-Venlo de eerste tegenstander in de competitie.