BOEDAPEST - Renault-teambaas Flavio Briatore vindt dat het omstreden McLaren-team dit seizoen niet meer mag starten. De Italiaan is er rotsvast van overtuigd dat de Britten gestolen informatie van Ferrari gebruiken en zo het hele kampioenschap bedriegen.

"Het was opvallend dat McLaren als enige Michelin-team deze winter geen last had van de overstap naar Bridgestone. Dat kan enkel wanneer ze informatie hadden over de gewichtsverdeling van Ferrari, het enige topteam dat voorheen op Bridgestone banden reed", beschuldigt Briatore concurrent McLaren.

Bedriegers

De Italiaan is er van overtuigd dat McLaren wel gebruik maakte van het Ferrari-dossier dat hun ontwerper Mike Coughlan op illegale wijze in handen kreeg. Briatore dringt dan ook aan op een schorsing van het Britse team.

"McLaren speelt vals en bedriegt iedereen. Niet enkel Ferrari, maar ook de andere teams. Zij haalden een voordeel uit gestolen informatie en daar staat volgens de reglementen maar een straf op: uitsluiting uit het kampioenschap."

Zware beschuldigingen dus, maar niet geheel onverwacht. De relatie tussen Briatore en McLaren-teambaas Ron Dennis is al lang niet goed.

Heilige

"Ron is geen heilige. Het is zijn fout dat wij vorig jaar onze massademper moesten verwijderen, nadat die plots als illegaal werd bestempeld."

McLaren werd vorige week door de mondiale motorsportraad vrijgesproken voor diefstal, maar niet voor het bezit van verboden informatie. Ferrari en de FIA gaan echter in beroep tegen deze vrijspraak en krijgen daarbij nu ook de steun van Renault.

Verkeerd geciteerd

Briatore heeft intussen alweer ingebonden. De Italiaan verklaarde zaterdag na de kwalificatie dat hij verkeerd werd geciteerd. Hij blijft er wel op aandringen dat de FIA de hele zaak grondig onderzoekt en schuldigen niet zonder straf laat ontsnappen.