AMSTERDAM - Ajax kijkt voor de versterking van de voorhoede wederom naar Heerenveen. Nadat de club eerder al Klaas-Jan Huntelaar van de Friezen overnam, zou nu Afonso Alves op het verlanglijstje staan, aldus het AD.

Volgens de krant zijn FC Porto en Lokomotiv Moskou echter de eerste gegadigden. Porto ziet in Alves de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Braziliaan Anderson Polga en Lokomotiv zou al een bod van veertien miljoen euro op de spits hebben uitgebracht.

Heerenveen wil echter meer geld zien voor de aanvaller. De Friese club wil de topscorer van het afgelopen seizoen het liefst behouden en is alleen bereid te onderhandelen als er een astronomisch bod op tafel komt.

Suarez

Hoewel Ajax na de verkoop van Ryan Babel over de financiën beschikt om een dergelijk bod uit te brengen, lijkt het niet reëel dat de Braziliaan naar Amsterdam verhuist. Ajax was eerder niet bereid om meer dan 3,5 miljoen euro te bieden voor Groningen-spits Luis Suarez.

Saillant detail is dat de Braziliaan zich nog altijd niet in Heerenveen heeft gemeld voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.