DEN HAAG - ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Zuiderpark de koppositie in de Gouden Gids Divisie moeizaam geconsolideerd. De ploeg van het trainersduo Israël/Schoenmakers versloeg het laag geklasseerde MVV met 1-0. Stroeve maakte vlak voor de rust het doelpunt. Aanwinst Torma, afgelopen week gehuurd van Roda JC, viel na de pauze zonder succes in bij de thuisploeg.

Concurrent Emmen had voor eigen publiek tegen een andere staartploeg, Haarlem, ook al geen gemakkelijke avond. Dankzij topscorer Donny de Groot kon de thuisclub toch weer drie punten bijschrijven: 2-1. De huurling van FC Utrecht maakte beide doelpunten. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 23. Voor Haarlem scoorde Douglas. Emmen, dat dit seizoen uit twaalf thuiswedstrijden 34 punten veroverde, bleef op twee punten van de Haagse lijstaanvoerder.

Nummer drie Heracles liep in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven (1-1) zware averij op. De ploeg uit Almelo verloor niet alleen twee punten, maar incasseerde ook rode kaarten voor Hoogeveen en Jansen. Trainer Verbeek werd in blessuretijd nog naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen op de arbitrage.

Sparta behaalde onder de nieuwe trainer Chris Dekker de eerste overwinning. De Rotterdammers wonnen met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Van der Berg bracht beide treffers op haar naam. Voor de thuisploeg scoorde Leferink.