MOSKOU - PSV heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de finale van de Russian Railways Cup.

Clarence Seedorf

In de reguliere speeltijd was niet gescoord. Clarence Seedorf miste namens Milan de beslissende penalty.

PSV treft zondag in de finale van het toernooi Real Madrid. 'De Koninklijke' was met 5-2 te sterk voor Lokomotiv Moskou.

Bij rust stond Real nog met 2-0 achter. Guti maakte twee doelpunten voor de Spaanse landskampioen.

Ronald Koeman

PSV-trainer Ronald Koeman startte met Ismaïl Aissati in het basisteam. De jonge middenvelder was in de eerste helft met afstandsschoten een paar keer gevaarlijk.

In de voorhoede kreeg Danko Lazovic gezelschap van Otman Bakkal.

Veel andere keuzes had Koeman niet. De aanvallers Jefferson Farfan, Kenneth Perez (beiden geblesseerd) en Arouna Koné (ziek) bleven in Eindhoven achter.

Defensie

De defensie bestond uit doelman Gomes, Jan Kromkamp, Eric Addo, Carlos Salcido en Mike Zonneveld. Naast Aissati vormden Ibrahim Afellay, Timmy Simons en Edison Mendez de middenlinie.

PSV was in de beginfase zoekende. De landskampioen kwam later beter in de wedstrijd. Lazovic zag kort voor rust een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd.

Milan

Milan was met een schot van Andrea Pirlo op de doelpaal dichtbij een treffer. Na de pauze kregen beide clubs, in de regen, opnieuw een aantal kansjes.

Zonneveld schoot net voorlangs, zodat het 0-0 bleef.

Strafschoppen

Simons miste de eerste strafschop voor de Brabanders. Milan zag een inzet gestopt door Gomes.

Invaller John de Jong, Addo, Zonneveld en Salcido scoorden vervolgens wel voor PSV, net als drie Milanezen. Seedorf schoot zijn strafschop op de lat.

De international van Oranje besliste daarmee het duel.