BOEDAPEST - Sebastian Vettel is meer dan een tijdelijke vervanger voor Scott Speed bij Toro Rosso. Het team kondigde donderdag aan dat de jonge Duitser ook volgend jaar voor hen zal rijden. Wie zijn teamgenoot wordt, is nog niet duidelijk.

Vettel neemt dit weekend op de Hungaroring het stuur van Scott Speed bij Toro Rosso over en zal dus ook in 2008 voor dit team rijden. Mogelijk krijgt het Duitse supertalent dan meervoudig Champcar-kampioen Sebastien Bourdais naast zich.

De Franse concurrent van Robert Doornbos in het Amerikaanse kampioenschap testte dit seizoen al enkele keren voor het team van Gerhard Berger. Bourdais maakt volgens insiders dan ook een heel goede kans om de plaats van Vitantonio Liuzzi in te nemen in 2008.>P

Heidfeld moet wachten

Voor Nick Heidfeld is het alvast een goede zaak dat Vettel ook in 2008 voor Toro Rosso rijdt. Met Vettel uit de buurt lijkt Heidfeld bijna zeker van een contractverlenging bij BMW-Sauber.

Toch moet Heidfeld nog even wachten op een nieuw contract. Volgens BMW-baas Mario Theissen gaan de onderhandelingen met de Duitser de goede richting uit, maar moeten er nog enkele details afgehandeld worden.