VIGO - Ahmed 'Mido' Hossam speelt de rest van het voetbalseizoen in de Spaanse competitie voor Celta de Vigo. Dit heeft voorzitter Horacio Gomez van Celta bekendgemaakt. De details van de transfer op huurbasis worden dit weekeinde afgerond.

Mido is bij Ajax in ongenade gevallen door herhaald eigenzinnig gedrag. Zijn laatste optreden in Ajax' A-selectie was een invalbeurt tegen Arsenal in de Champions League. Na afloop ging hij opnieuw in de fout. De clubleiding verbande hem voor de rest van het seizoen naar het tweede elftal.

De 20-jarige Egyptenaar verklaarde vrijdag al op zijn eigen site dat hij naar Celta de Vigo ging. "Een overgang naar een andere club is noodzakelijk om tot het eind van het seizoen op het hoogste niveau te spelen. Ik wil geen drie maanden zonder fatsoenlijke training zitten", aldus Mido, die de afgelopen week in Cairomet het Olympisch elftal van Egypte meetrainde. Ajax wilde het bericht noch bevestigen, noch ontkennen.

Mido wordt zondag bij de club verwacht om zich voor te bereiden op zijn debuut, over tien dagen tegen Atletico Madrid. Hij wil tot het eind van het seizoen in Spanje blijven, om daarna een transfer te verdienen naar eenclub in Engeland, Italië of Spanje.