AMSTERDAM - Arsenal-coach Arsène Wenger heeft voorafgaand aan het Amsterdam Tournament lovende woorden gesproken over Robin van Persie. "Robin is een groot talent en ik ben ervan overtuigd dat hij een goed seizoen bij ons zal draaien dit jaar."

Van Persie is na het vertrek van ervaren krachten Thierry Henry (FC Barcelona) en Fredrik Ljungberg (West Ham United) een van de belangrijke spelers in de aanvalslinie van Arsenal.

Speciaal

Van Persie maakte afgelopen week in een oefenwedstrijd tegen Internazionale een schitterende goal. Wenger genoot van het doelpunt en hoopt dat de aanvaller meer van dit soort acties laat zien. "Dat doelpunt was heel speciaal. Van mij mag hij vaker zulke goals maken."

De negentienvoudig Nederlands international kwam vorig seizoen alleen in de eerste seizoenshelft in actie. In januari raakte Van Persie geblesseerd na een goal tegen Manchester United. Hij brak bij deze actie zijn middenvoetsbeentje en kwam de rest van het seizoen niet meer aan spelen toe.

Ajax

Over het Amsterdam Tournament liet Wenger zich ook positief uit. "Het is de vierde keer dat we aan het toernooi deelnemen. De faciliteiten en organisatie zijn altijd zeer goed en we spelen tegen sterke tegenstanders. We kijken zeer uit naar de ontmoetingen met Lazio en Ajax, die ons beide voor een grote uitdaging stellen." Donderdag speelt Arsenal tegen Lazio. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Ajax op het programma.

Arsenal speelt volgende week zondag zijn eerste duel in de Premier League. In het eigen Emirates Stadium ontvangen de Gunners stadsgenoot Fulham.