AMSTERDAM - Jos Verstappen denkt niet dat de Japanner Sakon Yamamoto een sportieve versterking is voor het Formule 1-team van Spyker. De voormalige F1-coureur is van mening dat de vervanger van Christijan Albers geen positieve rol zal spelen bij de ontwikkeling van de raceauto.

"Wij weten allemaal dat het er bij Spyker vooral om gaat dit seizoen financieel te overleven", zegt de 35-jarige Limburger in zijn column in De Telegraaf. "Yamamoto zal wel de zak geld meenemen die het team daarvoor hard nodig heeft."

Verstappen prijst in dezelfde column de prestaties van Robert Doornbos in Amerika. De Rotterdammer won afgelopen weekeinde zijn tweede wedstrijd in de Champ Car series en maakt als 'rookie-driver' nog altijd kans op de eindoverwinning in de World Series of Champ Car.

Spijt

De veteraan, die dit seizoen eveneens in Amerika kon rijden, zegt geen spijt te hebben van zijn beslissing om hier van af te zien. "Ik heb die beslissing destijds weloverwogen genomen en sta daar nog steeds achter." Verstappen houdt voor volgend seizoen wel alle opties open.

Trust

Maandag werd bekend dat een voormalig sponsor van Verstappen, Trust-topman Michel Perridon, overweegt om voor volgend seizoen een team in de Amerikaanse variant van de Formule 1 in te schrijven.

"Mocht er een kans komen om te racen, dan grijp ik die beslist met beide handen aan. Maar dan moet alles wel fatsoenlijk en op tijd geregeld zijn, anders zeg ik opnieuw 'nee'."