AMSTERDAM - Robin van Persie is nog altijd niet helemaal wedstrijdfit. Dat zei de 23-jarige aanvaller van Arsenal woensdag in Amsterdam, waar zijn club zich voorbereidt op het Amsterdam Tournament later deze week. "Ik zit hooguit op 65 tot 70 procent", verklaarde de international, die in januari tegen Manchester United een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet brak.

Van Persie kwam vorige week voor het eerst sinds een halfjaar negentig minuten in actie. De oud-Feyenoorder maakte in het oefenduel met Internazionale meteen de winnende treffer: 2-1. "We speelden tegen Inter zo snel dat enkele spelers van Inter vroegen of we het rustiger aan wilden doen. Nee, ik noem geen namen, maar het waren Adriano en Materazzi", keek de Rotterdammer woensdag terug op de wedstrijd in Londen.

Henry

Van Persie stond ook nog even stil bij het vertrek van Thierry Henry naar FC Barcelona. Hij zei de stap van de Fransman te kunnen begrijpen. "Hij heeft acht jaar voor Arsenal gespeeld. Hij is topscorer aller tijden geworden en hij heeft alles gewonnen. Hij is 30 en Barcelona wilde hem graag hebben. Er is een dag dat je bij een club binnenkomt en een dag dat je weggaat", zei de Nederlander over zijn voormalige Franse teamgenoot.

De linkspoot zei verder niet te verwachten dat manager Arsène Wenger de club uit Londen in de steek laat. "Als hij wel vertrekt, verandert er ook wat voor mij. Er komt dan een andere trainer en dan moet je altijd maar zien wat er gebeurt."