LEMMER - Het skûtsje van Earnewâld heeft woensdag op het water bij Lemmer de zesde wedstrijd om het kampioenschap SKS skûtsjesilen 2007 gewonnen. Joure eindigde als tweede en Huizum haalde een derde plek. Het algemeen klassement wordt nog altijd aangevoerd door Sneek.

De uitslag van woensdag is verrassend. Lang zeilden zowel Bolsward en Lemmer voor Earnewâld. Maar doordat de wind wegviel dobberden alle schepen alsof ze voor anker lagen.

De schippers van Earnewâld, Joure en Huizum kozen daarop positie dichtbij de oever. Daar haalde de wind als eerste weer aan, waardoor zij als eersten de eindstreep wisten te halen.

Plan

De vloot vertrekt donderdag ook op het IJsselmeer voor Lemmer. Aanvankelijk bestond het plan donderdag na de reguliere wedstrijd een extra race te varen, om de drie wegens te harde wind afgelaste wedstrijden te compenseren.

Woensdag werd echter duidelijk dat die extra wedstrijd niet doorgaat.

Stemming

Volgens de regels van de SKS (Sintrale Skûtsje Kommisje) mag geen extra wedstrijd gevaren worden, tenzij alle schippers daar mee instemmen. Bij de stemming woensdagochtend bleek dat minstens een schipper tegen had gestemd.