ROTTERDAM - De jaarlijkse open dag van Feyenoord trekt woensdag tienduizenden supporters. Ruim twee uur voor aanvang van het programma was stadion De Kuip al voor meer dan de helft gevuld.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3665 Voor de toegangspoorten stonden rond de klok van elven lange rijen met belangstellenden. Feyenoord verwacht ruim 50.000 fans in het stadion.

Op de open dag presenteert de voetbalclub traditiegetrouw de nieuwe spelers aan het publiek. De voetballers vliegen met een helikopter het stadion in.

Makaay

Feyenoord kocht dit jaar een aantal topspelers, onder wie Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Andwelé Slory, Luigi Bruins, Michael Mols en de Turkse belofte Nuri Sahin.

"Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen er vandaag precies komen", zei een woordvoerder van Feyenoord. "In jaren dat er spectaculaire aankopen waren, zoals Pierre van Hooijdonk, waren er soms wel 80.000 mensen in en rond het stadion. In het stadion kunnen 51.000 mensen, dus dan moet de rest buiten blijven."

Uitverkocht

Feyenoord heeft enkele weken voor het begin van het nieuwe voetbaljaar al bijna alle beschikbare seizoenskaarten verkocht. Dat zei commercieel directeur Chris Woerts woensdag tijdens de open dag in De Kuip.

"We hebben nu ongeveer 40.000 kaarten verkocht", aldus Woerts. "Als we op 42.000 zitten, zijn we uitverkocht. Dat betekent dat de Kuip tijdens alle topduels dit seizoen vol zit. Alleen voor de kleinere wedstrijden zullen er in de losse verkoop dan nog kaarten beschikbaar zijn."

Het is in de geschiedenis van Feyenoord niet eerder voorgekomen dat er voor topwedstrijden geen kaarten in de vrije verkoop beschikbaar waren.

Open dag Feyenoord