ROTTERDAM - Formule 1-coureur Heikki Kovalainen van renstal ING Renault komt op 19 augustus naar de Bavaria City Racing in Rotterdam.

Ook testcoureur Nelson Piquet van ING Renault, zoon van de gelijknamige drievoudig wereldkampioen en een Nederlandse moeder, rijdt die dag enkele rondes door het centrum van de stad.

Eerder maakte Spyker bekend eveneens met twee coureurs naar Rotterdam te komen. De organisatie van het evenement gaat er vooralsnog vanuit dat Christijan Albers, die door zijn team aan de kant werd gezet wegens betalingsproblemen, op de Willemsbrug start. De naam van de andere coureur brengt Spyker binnenkort naar buiten.

Doornbos

De organisatie van het autosportfeest onderhandelt verder nog met Robert Doornbos. Al wel is duidelijk dat Tom Coronel, de Nederlander die uitkomt in het WK voor tourwagens (WTCC), er in elk geval op 19 augustus bij is.

Zondag 19 augustus is het de derde keer dat het racespektakel plaatsvindt. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met de Racesalon, een beurs voor racefans in de hallen van Ahoy.

Tweezitter

Voor het eerst krijgt een racefan de mogelijkheid een rit te winnen in een 'tweezitter'. De winnaar mag met Renault een rondje mee over het parcours. Behalve de G-krachten voelt deze persoon ook wat het is om door honderdduizenden toeschouwers te worden toegejuicht.