WASHINGTON - Tennisser Robin Haase heeft de smaak te pakken op Amerikaans hardcourt. De 20-jarige Hagenaar bereikte dinsdagavond de derde ronde van het toernooi in Washington.

Haase versloeg de als veertiende geplaatste Fransman Michael Llodra in drie sets: 6-2 6-7 7-6. Zijn volgende tegenstander is een tennisser van naam, namelijk de als derde geplaatste Rus Marat Safin.

Haase speelt in Washington zijn derde ATP-toernooi op rij. In het Kroatische Umag verloor de 20-jarige Hagenaar vorige week in de tweede ronde. Bij het Dutch Open in Amersfoort bereikte Haase de halve finale.

Tiebreak

Haase begon sterk tegen Llodra. Hij wist in de eerste set twee keer de service van zijn opponent te breken en serveerde zelf goed: 6-2. Daarna ging de strijd gelijk op en moest tot twee keer toe een tiebreak de beslissing in de set brengen.

Llodra won de eerste met 9-7, Haase toonde zich de sterkste in de tweede met 7-4 en haalde daarmee de partij binnen.

Krajicek

Krajicek is dinsdag in de tweede ronde van het tennistoernooi in San Diego uitgeschakeld door de Zwitserse Martina Hingis. De Nederlandse verloor in twee sets van de als zevende geplaatste Hingis: 7-5 6-2.

Krajicek begon slecht aan de wedstrijd. Ze werd tweemaal gebroken en stond al snel met 0-4 achter. De 18-jarige Almeerse vocht zich terug in de set en kwam op 5-5.

Daarna sprak Hingis, de voormalig nummer een van de wereld die eind vorige eeuw als tiener vijf grandslams won, haar routine aan en trok de set alsnog naar zich toe.

Ook in de tweede set was het Hingis die als eerste een servicebreak plaatste en vervolgens bleef domineren.