AMSTERDAM - Luis Suárez wil toch via een arbitragezaak bij de KNVB een overstap naar Ajax mogelijk maken. De aanvaller van FC Groningen moest bij Ajax de opvolger van de naar Liverpool vertrokken linkerspits Ryan Babel worden.

De Groningers wilden 9,5 miljoen euro voor de aanvaller, terwijl de Amsterdammers niet verder gingen dan 6,5 miljoen euro.

Maandag liep een laatste poging van Ajax om Suárez bij Groningen los te weken stuk. Technisch directeur Martin van Geel bood eerder drieënhalf miljoen euro voor de Uruguayaan, maar Groningen-directeur Hans Nijland vond dit bedrag te laag.

Suárez kondigde daarop aan een arbitragezaak aan te spannen tegen zijn club. Toen de leiding van Groningen toezegde opnieuw met Ajax te gaan praten, zag de aanvaller af van zijn onderneming.

Teleurstellend

Algemeen directeur Hans Nijland noemt het besluit van Suárez 'teleurstellend'. "Je moet in de voetballerij overal rekening mee houden, maar het is wel teleurstellend dat het kennelijk toch op deze manier moet."

"Wij hebben geprobeerd er op een goede manier uit te komen, maar Ajax heeft de gesprekken gestaakt. Blijkbaar heeft het management van Suárez hierin een aanleiding gevonden om alsnog een arbitragezaak te starten."

Andere aanvaller

Het is niet duidelijk hoe Ajax tegen de arbitragezaak van Suárez aankijkt. De bekerwinnaar liet maandag weten uit te kijken naar een andere aanvaller omdat Ajax snel versterking nodig heeft.

De ploeg van trainer Henk ten Cate speelt over twee weken de eerste kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Champions League. Van Geel was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens NOS Teletekst komt de zaak maandag 6 augustus voor bij de arbitragecommissie.