ESSEN - Michael Boogerd maakt dit jaar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft de ploegleiding van Rabobank donderdag bevestigd. Boogerd wilde in 2000 al graag deelnemen aan de Vlaamse wereldbekerkoers, maar een val in de Catalaanse Week dwarsboomde die plannen.

De afgelopen twee jaar paste de Ronde van Vlaanderen niet in Boogerds programma. "Michael gaat meteen na de Ronde door naar het Baskenland. Een moeilijke combinatie, maar het klassement in die ronde moet daar dan maar een keer niet voorop staan", aldus ploegleider Theo de Rooij.

Milaan-Sanremo

Voor Milaan-Sanremo, op 22 maart de eerste wedstrijd om de wereldbeker, werden aangewezen: de Nederlanders Karsten Kroon, Bram de Groot, Marc Lotz en Jan Boven, de Spanjaard Oscar Freire, de Belg Marc Wauters, de Zuid-Afrikaan Robert Hunter en de Zwitser Beat Zberg.

Erik Dekker is vooralsnog ingedeeld voor de ploeg die de Scheldeprijs rijdt op 16 april. De Rooij: "We moeten hem toch ergens weer opstellen. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer Erik daadwerkelijk weer in competitie komt." Dekker, die kampt met een knieblessure, is met de ploeg mee naar Spanje om te trainen.