AMSTERDAM - De Rabobank-ploeg heeft de Tour de France met gemengde gevoelens zondag in Parijs afgesloten.

"Het zijn 'mixed emotions' op dit moment", gaf ploegleider Erik Dekker na de slotetappe toe voor de camera van de NOS.

"Zeker als onze jongens nu het team van Discovery met 'hun' gele trui op de Champs-Élysées een ereronde zien rijden, dan leeft toch het gevoel dat zij er met ons werk vandoor zijn gegaan."

Rasmussen

Dekker is ondanks het verlies van de gele trui, door het wegsturen van klassementsleider Michael Rasmussen woensdagavond na de laatste Pyreneeënrit in de Tour, erg trots op zijn ploeg.

"Het is knap dat de jongens zijn doorgegaan tot Parijs en de laatste etappes nog goed hebben gereden ook.

Ook is de wetenschap positief dat we het geel heel lang met succes hebben verdedigd. Er zijn genoeg positieve dingen, maar toch sta je hier toch met een vreemd gevoel."

Erik Breukink

Dekker is met zijn medeploegleider Erik Breukink vooral erg trots op Thomas Dekker. De 22-jarige Noord-Hollander sloot zijn eerste Ronde van Frankrijk af met de 35e plaats in het eindklassement.

"Als dit geen goede leerschool is geweest, weet ik het ook niet meer", zegt Breukink op de website van zijn ploeg. "Die jongen heeft zich deze Tour helemaal kapot gewerkt.

Bidons gehaald, gesleurd aan kop van het peloton, op de steilste cols lang tempo bergop gemaakt. Niets was teveel. In zijn groeiproces zal deze Tour een hele belangrijke rol spelen."