MANCHESTER - Manchester United heeft in de achtervolging op koploper Arsenal woensdagavond voor eigen publiek geen fout gemaakt tegen Leeds. De 2-1-zege kwam echter uitermate moeizaam tot stand. De winnende treffer kwam pas tien minuten voor tijd op naam van Mikael Silvestre. Het verschil met de grootste concurrent uit Londen is na 29 wedstrijden nu nog maar vijf punten.

De Mancunians kwamen gelukkig op voorsprong. Lucas Radene kopte na twintig minuten in eigen doel. Halverwege de tweede helft maakte Mark Viduka gelijk. Ruud van Nistelrooij had tegen de stugge defensie van Leeds weinig in te brengen. Vooral Teddy Lucic zat de Nederlandse spits dicht op de huid. In de 89e minuut maakte Van Nistelrooij plaats voor verdediger Gary Neville.

Middlesbrough werkt zich gestaag verder weg van de degradatiezone en mag zich na de knappe overwinning op hoogvlieger Newcastle United middenmoter noemen. Het werd 1-0 door een doelpunt van Geremi in de 62e minuut. Newcastle zag door de nederlaag de achterstand op Arsenal groeien tot acht punten.