EINDHOVEN - PSV strijdt dit seizoen om twee hoofdprijzen. De ploeg van coach Guus Hiddink heeft vooralsnog de meeste kans op de landstitel en is na de zege woensdagavond tegen Heerenveen (2-1) halvefinalist in de Amstel Cup. De Eindhovenaren spelen nu uit tegen FC Utrecht voor een plaats in de bekerfinale.

De resultaten kunnen echter niet verhullen dat PSV de laatste weken de goede vorm mist. Tegen NAC werd het in eigen stadion moeizaam 1-0 en zaterdag mazzelde de ploeg eveneens tegen Heerenveen. In het Abe Lenstra-stadion bezorgde Robben de koploper in blessuretijd de onverdiende drie punten. En dat moet Hiddink toch enige zorgen baren met de topper volgende week zondag thuis tegen Ajax op het programma.

Leandro

PSV en Heerenveen kenden woensdagavond in vergelijking met het duel van afgelopen zaterdag enkele wijzigingen. Bij Heerenveen speelde Jensen (in Heerenveen geschorst) voor Väyrynen, bij PSV nam Ooijer (eveneens terug na een schorsing) de plaats in van de geblesseerde Faber. Vennegoor of Hesselink moest weer genoegen nemen met een plaats op de bank. Hiddink gaf de voorkeur aan de jonge Braziliaan Leandro, die achter spits Kezman speelde.

Bedroevend

De eerste helft in Eindhoven was bedroevend. PSV speelde in een veel te laag tempo en was slordig in balbezit. Met name Leandro leed in de opbouw veel balverlies. Heerenveen bleef gemakkelijk overeind, maar was niet in staat het matige spel van de thuisploeg af te straffen. De spelers bleven te veel achterin, waardoor de spitsen Denneboom en Sibon te weinig steun kregen.

Krachteloos

De Friezen hadden wel de beste mogelijkheid op een voorsprong, ingeleid door balverlies van Van Bommel in de achtste minuut. Doelman Waterreus stopte het schot van Sibon half, waarna Nurmela hoog over knalde. Dat PSV voor rust slechts via verdediger Ooijer twee keer gevaarlijk was, zei alles over het krachteloze spel. De eerste de beste goede aanval van de Eindhovenaren betekende in de 51e minuut meteen de 1-0. De Zuid-Koreaan Lee Young-Pyo leverde vanaf links een prima voorzet af, waarna Kezman doelman Vonk met een kopbal in de verre hoek kansloos liet.

Hiddink wisselde vervolgens de teleurstellende Leandro voor Bruggink. PSV kwam na de voorsprong niet meer in de problemen. In de slotfase maakte opnieuw Kezman de 2-0. De tegentreffer in de slotseconden van invaller Samaras was niet meer van belang.