MELBOURNE - Minardi rijdt het formule-1-seizoen zonder hoofdsponsor. Bij de presentatie van de nieuwe auto in Melbourne bleek dat geen vervanger is gevonden voor het afgehaakte KL. Jos Verstappen mocht woensdag in Melbourne met zijn teamgenoot Justin Wilson als eerste de wagen onthullen.

Daarbij werd duidelijk dat Minardi steun krijgt van een serie kleine geldschieters. Na het vertrek van de Maleisiër Alex Yoong, haakte hoofdsponsor KL (Kuala Lumpur) af. Minardi vond geen vervanger.

Teambaas Paul Stoddart heeft nu de naam van zijn vliegtuigbedrijf European Aviation op de wagen gezet. Verstappen nam sponsors Trust, Muermans, Halfords en formule-1-blad RaceReport mee. Overige geldschieters zijn Gazprom, BSA en Superfund.

Verstappen

Bij de presentatie waren veel fans van de dinsdag 31 jaar geworden Verstappen aanwezig. De Nederlander staat centraal in een grote mediacampagne van Minardi. Verstappen bezocht voor promo-activiteiten een dierentuin, een ijsbaan en het dak van de hoogste wolkenkrabber in de stad.

Hij boekte ook zijn eerste overwinning, in een ludieke tramrace. De coureur versloeg met teamgenoot Wilson zijn baas Stoddart en de Australische minister van Transport. Het formule-1-seizoen begint zondag met de Grand Prix van Australië.