MELBOURNE - Formule-1-coureur Justin Wilson heeft aandelen in zichzelf uitgegeven om zijn toekomst in de autosport veilig te stellen. De Britse teamgenoot van Jos Verstappen bij Minardi riep woensdag investeerders op geld in hem te steken. "Een riskante, maar zeer efficiënte belegging", meende de 24-jarige Wilson in Melbourne, waar zondag de eerste race van het seizoen wordt verreden.

De debutant is de eerste coureur die aandelen uitgeeft om zijn plek in de Formule 1 te bekostigen. Een 'stukje' Wilson kost minstens 800 euro, maar volgens het 34 pagina's tellende prospectus levert de coureur waarschijnlijk het dubbele op.

Beleggers

Beleggers hebben tot 2012 recht op 10 procent van zijn inkomsten. Wilson betaalt zichzelf uit zijn eigen bedrijfje een voor formule-1-begrippen heel bescheiden salaris. Hij ontvangt dit jaar 80.000, volgend jaar 120.000 en het jaar erop 160.000 euro.

Wilson wijst investeerders eerlijk op de gevaren. "Minardi maakt mogelijk het seizoen niet af vanwege geldgebrek", waarschuwt hij. Na het afhaken van hoofdsponsor KL zit het team krap bij kas. Jos Verstappen wenste zijn nieuwe teammaat succes met de onderneming. De 31-jarige Nederlander krijgt op zijn wagen een sticker met de oproep www.investinwilson.com.