RIJSWIJK - Tennisser Robin Haase heeft een grote sprong gemaakt op de ATP-wereldranglijst. De 20-jarige Hagenaar is maandag van een 130e plaats naar plek 105 gestegen. De flinke promotie dankt hij aan zijn goede optreden op de Dutch Open afgelopen week.

Haase stond in Amersfoort voor het eerst in zijn tenniscarrière in de halve finale van een ATP-toernooi. Daarin was hij echter niet opgewassen tegen de Oostenrijker Werner Eschauer: 4-6 4-6.

Samen met Rogier Wassen haalde hij wel de eindstrijd in het dubbelspel. Helaas wisten de Nederlanders niet te winnen van de Argentijnse combinatie Juan-Pablo Brzezicki/Juan Pablo Guzman (2-6 0-6).

Beloond

Haase werd voor zijn prestaties op de Dutch Open ook beloond met een directe plek op het ATP-toernooi in het Kroatische Umag deze week. Hij hoeft er geen kwalificaties te spelen. Haase treft in de eerste ronde de Spanjaard Felix Mantilla, die hij in de openingsronde in Amersfoort al versloeg.

Raemon Sluiter steeg negen plaatsen op de ATP-lijst. De Rotterdammer ging van een 150e naar een 141e plek. Sluiter werd in Amersfoort eveneens uitgeschakeld door Eschauer, maar al in de tweede ronde.