LEEDS - De spelers van Leeds United wachten al zes weken op hun salaris. Dat heeft de Engelse spelersvakbond (PFA) vrijdag bekendgemaakt. "Het is één grote chaos bij die club", liet een woordvoerder van de PFA weten.

Het roemruchte Leeds United degradeerde het afgelopen seizoen naar de derde divisie in de Engelse profliga. De club vroeg begin mei uitstel van betaling. De schuldenlast bedraagt rond 100 miljoen euro.

Voormalig eigenaar Ken Bates probeert Leeds terug in zijn bezit te krijgen. De transactie, die op 11 juli werd aangekondigd, is echter nog niet goedgekeurd door het bestuur van de profliga wegens mogelijke overtreding van de reglementen. Daardoor laat een proflicentie voor het komende seizoen nog op zich wachten.

Verlaging

De spelers van Leeds waren in mei al akkoord gegaan met een flinke verlaging van hun salaris. "Maar nu ze hun geld helemaal niet meer krijgen, kan de club niet verwachten dat ze zich nog aan de andere voorwaarden in hun contract houden", stelde de zegsman van de spelersvakbond. Bij Leeds staan geen Nederlandse spelers onder contract.

Dynamo Dresden zag donderdag af van een oefenwedstrijd op eigen veld tegen Leeds United. De Duitse club vreesde zaterdag voor een invasie van Engelse hooligans, die hun vrijwel failliete club juist in deze noodsituatie extra willen steunen.