HEERENVEEN - Rafael van der Vaart heeft in Friesland eengeslaagde rentree gemaakt in het duel van Jong Ajax met de beloftenvan Heerenveen, 1-1. De middenvelder speelde maandag na eenlangdurige blessure aan zijn bovenbeen een uur en stelde na aflooptevreden vast: "Ik had geen last, het voelde goed aan."

Nu zijn rentree goed is verlopen, zit hij normaal gesprokenwoensdag bij de A-selectie voor de bekerwedstrijd tegen FCGroningen. Zaterdag speelt Ajax tegen FC Zwolle, waarna crucialeweken aanbreken met wedstrijden tegen Valencia en AS Roma in deChampions League en PSV.

Van der Vaart raakte vorig jaar februari geblesseerd aan zijnrechterknie. Door een foute diagnose in het AmsterdamseVU-ziekenhuis moest hij twee keer een operatie ondergaan. Aan hetbegin van dit seizoen was hij topfit en leek niets eeninternationale doorbraak in de weg te staan.

Het voorspel was veelbelovend. In het duel met PSV om de JohanCruijff Schaal, de traditionele opening van de competitie, had hijmet twee goals een groot aandeel in de winst, 3-1. Daarna ging hetweer een paar keer mis.