AMSTERDAM - Danilo Di Luca houdt rekening met een schorsing naar aanleiding van beschuldigingen dat hij betrokken zou zijn bij de Oil for Drugs-zaak. Zaterdag moest de Italiaanse winnaar van de Giro d'Italia zich verantwoorden voor het Italiaanse Olympisch Comité Coni.

"Het is goed mogelijk dat er een schorsing wordt geëist. Dan is het aan de Italiaanse wielerbond om te beslissen", zei Di Luca dinsdag.

Uitspraken

Later op de dag kwam Di Luca terug op zijn uitspraken en stelde dat hij zich op geen enkele manier heeft uitgesproken over een mogelijke verwijzing van zijn zaak naar de Italiaanse wielerbond.

Vorige week werd bekend dat de renner van Liquigas door justitie niet meer wordt verdacht van betrokkenheid in de dopingzaak. De openbaar aanklager in Pescara liet de aanklacht tegen de Di Luca vallen. Zaterdag werd de wielrenner twee uur ondervraagd door het comité over mogelijke contacten met de Italiaanse dokter Carlo Santuccione, die wordt beschuldigd van het verstrekken van doping.

Onschuld

Di Luca blijft zijn onschuld volhouden en heeft goede hoop dat hij wordt vrijgesproken. "Ik wil ook bij het Coni mijn onschuld aantonen", laat hij weten. "Ik ben rustig en overtuigd dat alles op zijn pootjes terechtkomt."